Skip to main content

Blog: Vervolg: 040- of 06- what’s in a number?

Dit is een vervolg op een blog van een jaar geleden. Een deel van mijn relaties twijfelt nog steeds, alles via een of meerdere gsm’s doen of een vast telefoonnummer en toestellen op kantoor.

Dat blijft best een lastige vraag, probeer de volgende dingen maar eens in te vullen.

Puur commercieel: wat komt er bij jouw klanten het beste over, zakelijke en de wat oudere klanten hebben duidelijk meer vertrouwen in een bedrijf met een vast telefoonnummer. Het hangt wel af van de branche waarin je actief bent, voor bijvoorbeeld een kunstenaar is een vast nummer niet zo belangrijk.

Ook je eigen gemak telt mee. Gsm’s worden vaak ook voor privé telefonie gebruikt, doorverbinden van de ene naar de andere gaat meestal niet. Met een vast nummer heb je tegenwoordig vaak een combinatie met een goede web omgeving waarin je zelf openingstijden, een beantwoorder en eventuele doorschakelingen makkelijk kan instellen en snel kan aanpassen. Daarmee krijg je ook een stuk rust als je gesloten bent of niet gestoord wil worden. Zelfs onderweg op je gsm bereikbaar zijn en met je zakelijk nummer bellen is tegenwoordig makkelijk te doen.

Als je groter groeit of met anderen samenwerkt is een vast telefoonnummer eigenlijk een must. Dan worden dingen als doorverbinden, openingstijden en mogelijk een keuzemenu veel belangrijker.

Ook meerdere telefoonnummers voor verschillende bedrijven is met zo’n oplossing op één toestel mogelijk waarbij zelfs de beantwoorders en doorschakelingen verschillend kunnen zijn.

De keuze blijft er een waar je voors en tegens moet afwegen.

Voor de kosten hoef je het niet te laten, het kan vanaf een euro of 5,- per maand en het geeft je een flink stuk rust en flexibiliteit en is zelfs voordeliger als een aparte gsm’s met abonnement.

De genoemde 040- is natuurlijk slechts een voorbeeld. In principe gaat het om alle netnummers in Nederland en de 088- nummers. Een groot deel van de buitenlandse nummers kunnen ook.

Denk er eens over na, en/of bel 040-8200400 om er over te praten.