Skip to main content

Blog: 040- of 06- what’s in a number?

Ik zat een paar weken geleden met een zzp-‘er om tafel, we hadden ‘m al van internet en wifi voorzien en ik kreeg de vraag: kom ik er met alleen mijn gsm of moet ik een vast telefoonnummer?

Dat is al doordenkend en filosoferend best een lastige vraag, probeer de volgende dingen maar eens in te vullen.

Puur commercieel: wat komt er bij jouw klanten het beste over? Zakelijke en de wat oudere klanten hebben duidelijk meer vertrouwen in iemand met een vast telefoonnummer. Dat hangt wel af van de branche waarin je actief bent, voor bijvoorbeeld een kunstenaar is een vast nummer niet interessant.

Ook je eigen gemak telt mee. Een gsm is alleen dat toestel en dat nummer, een vast nummer heb je tegenwoordig vaak in combinatie met een goeie web omgeving waarin je zelf openingstijden, een beantwoorder en eventuele doorschakelingen makkelijk kan instellen en snel kan aanpassen. Daarmee krijg je ook een stuk rust als je gesloten bent of niet gestoord wilt worden. Zelfs onderweg bereikbaar zijn en met je zakelijke nummer bellen is tegenwoordig makkelijk te doen.

Als je groter groeit, of zelf, of met anderen waar je samen mee werkt, is een vast telefoonnummer eigenlijk een must; dan worden dingen als doorverbinden, openingstijden en mogelijk een keuzemenu veel belangrijker.

Ook meerdere telefoonnummers voor verschillende bedrijven is met zo’n oplossing op één toestel mogelijk waarbij zelfs de beantwoorders en doorschakelingen verschillend kunnen zijn.

Als je bij die dingen hebt stilgestaan, is er nog één om over na te denken.

Verwacht je op termijn te groeien of voor een vast nummer te moeten kiezen? Doe het dan meteen! Voor je klanten is het veel makkelijker en voor jezelf ook. Denk o.a. aan visitekaartjes, facturen en je website.

Voor de kosten hoef je het niet te laten, het kan vanaf een euro of 5,- per maand en het geeft je een flink stuk rust en flexibiliteit.

De genoemde 040- is natuurlijk slechts een voorbeeld, in principe gaat het om alle netnummers in Nederland en de 088- nummers, een groot deel van de buitenlandse nummers kunnen ook.

Denk er eens over na, en/of bel 040-8200400 om er over te praten.